Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της καλεί η «Δημοσιογραφική Συνεργασία»

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιούνη.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ο συσχετισμός δύναμης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που προέκυψε από τις προηγούμενες εκλογές, αποδείχτηκε αρνητικός για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.
Τι έκαναν οι δυνάμεις που στηρίχτηκαν από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και εργοδότες στο προεδρείο της Ένωσης;
Κάθε φορά που ανέκυπτε πρόβλημα σε ένα "μαγαζί", το παρουσίαζαν ως θέμα του συγκεκριμένου εργοδότη, αποκόβοντάς το από τη συνολική αντεργατική πολιτική. Εξαντλούνταν σε συστάσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη ή στην "εθιμοτυπική συνάντηση" με τον εργοδότη, για να αποσπάσει κάποιες έωλες δεσμεύσεις για ψίχουλα.
Επαναλάμβαναν δηλώσεις περί "ετοιμότητας για αγώνες" και αντί να τους οργανώσουν, ρωτούσαν τους εργαζόμενους "να πουν τι θέλουν", πετώντας σ’ αυτούς το μπαλάκι, υπονομεύοντας κάθε αγωνιστική διάθεση και μετατρέποντας το συνδικαλιστικό κίνημα σε διαμεσολαβητή.
Σκέψου:
  • Παρά τα μεγάλα λόγια, η κυβέρνηση "ανοίγει" την ΕΡΤ, συγκροτώντας άλλη μια κρατική ραδιοτηλεόραση που θα λειτουργεί στην "απελευθερωμένη" αγορά των ΜΜΕ ως ο κρατικός και κυβερνητικός μηχανισμός αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής. Και μάλιστα χωρίς όλες τις δομές της, χωρίς αποκατάσταση όλων των εργαζομένων και συμβασιούχων με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, μνημονιακά αμειβόμενους. Με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με ορθάνοιχτες πόρτες στους ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ, με το ανταποδοτικό τέλος να καθορίζεται από το ΔΣ της ΕΡΤ και με τα περιουσιακά της στοιχεία στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Οι πρόσφατες δηλώσεις υπουργών και στελεχών της συγκυβέρνησης, ότι επιδιώκουν τάχα "να σπάσουν το απόστημα της διαπλοκής" στο χώρο των ΜΜΕ, δίνουν το σύνθημα στους εκδότες και τους καναλάρχες για αναδιάταξη, μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στον κλάδο, με αναδιανομή της πίτας.
  • Οι τελευταίες εξελίξεις με τα αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων δείχνουν τα όρια της "αντιμνημονιακής διαχείρισης". Η απαξίωση των υπηρεσιών και παροχών του ΕΔΟΕΑΠ είναι δεδομένη και η μετάλλαξή του σε Επαγγελματικό Ταμείο βρίσκεται προ των πυλών.
Απέναντι σε όλα αυτά, αφετηρία δική μας πρέπει να είναι η ανυποχώρητη στάση στο ζήτημα της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Απαιτούμε από τo ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:
Να κάνει μέλη της τώρα όλους όσοι εργάζονται σε εφημερίδες, σταθμούς και διαδικτυακά Μέσα, με ταυτόχρονη εκκαθάριση μητρώου.
Να αλλάξει τάχιστα το καταστατικό και να οργανωθεί δημοκρατικά. Με Μεικτό Συμβούλιο - αντιπροσωπευτικό όργανο, με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.
Να δίνει, ταυτόχρονα, τη μάχη για την ενημέρωση και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων δημοσιογράφων.
Διεκδικούμε:
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ,"παραδοσιακά" και "new media".
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και κάθε μορφής "ελαστικής" σχέσης εργασίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους και όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Στήριξε - Ψήφισε “Δημοσιογραφική Συνεργασία”»
Το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για τις εκλογές είναι το εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
1. Αγγελίδης Νικόλαος
2. Αλειφεροπούλου Ιοκάστη
3. Ασημακοπούλου Γεωργία (Γιούλη)
4. Γούτσου Βαρβάρα
5. Δαράκης Γεώργιος
6. Ευσταθίου Ιωάννης του Χρήστου
7. Ζαχαρόπουλος Ιωάννης
8. Ζύμαρη Αθηνά
9. Ζώνιος Δημήτρης
10. Θωμαΐδης Ιορδάνης
11. Καζαντζή Παντία
12. Καντζιλιέρης Γιώργος
13. Καραγιάννης Γιώργος
14. Καραλής Ιωάννης
15. Κούλια Ζωή
16. Κουρμούλης Περικλής
17. Λαδοπούλου Ελένη
18. Λαπαναΐτης Θεόδωρος
19. Λεάνης Μιχάλης
20. Λυμπεροπούλου Ελπινίκη
21. Μανταλόβας Χρήστος
22. Μηλιώνης Γεώργιος - Νικόλαος
23. Μουσγάς Γιώργος
24. Μπαΐλης Παναγιώτης
25. Μπαλοδήμας Θανάσης
26. Μπίτσικα Παναγιώτα
27. Μπολάκης Σωτήρης
28. Μπόλκας Θεοχάρης
29. Μυρίλλα Δήμητρα
30. Νιέρρη Βασιλική
31. Νούσιας Ζήσης
32. Πασακυριάκος Κώστας
33. Πηγαδάς Νίκος
34. Ραγκούσης Γιώργος
35. Ράμμος Παναγιώτης
36. Ριζοπούλου Χριστίνα
37. Ροββά Αικατερίνη
38. Ρουμελιώτη Χρύσα
39. Σακαρέλος Ανδρέας
40. Σαμαράς Χρήστος
41. Σέγκος Αδαμάντιος (Τάκης)
42. Σελαλμαζίδης Χρυσόστομος (Μάκης)
43. Τσίλης Κωνσταντίνος
44. Τσουρμπατζόπουλος Χαράλαμπος
45. Φόρτη Κωνσταντίνα
46. Χατζηγεωργίου Γιάννης
47. Χατζηγεωργίου Ελένη
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:  Ζαγγανάς Γιάννης
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΝΟΙΑ ΩΡΑΡΙΟΥ Ωράριο εργασίας είναι το σύνολο των ωρών κατά τις οποίες ο μισθωτός παρέχει την εργασία του στον εργοδότη του, ημερησίως, εβδομαδιαίως, τακτικώς, εκτάκτως, εκ του νόμου ή εκ συμβάσεως. Είδη ωραρίου είναι το ημερήσιο, το εβδομαδιαίο, το τακτικό, το έκτακτο (υπερεργασία-υπερωρία), το νόμιμο, το συμβατικό, το συνεχές, το διακεκομμένο, το ημερήσιο και το νυκτερινό. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ώρες εργασίας θεωρούνται οι πραγματικές και σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται οι διακοπές ή τα διαλείμματα.  Εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, σε ειδικές περιπτώσεις. π.χ. Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων κ.α (ΥΑ. 51266/1975, ΠΔ. 176/2006, Κανονισμός Ε.Ε. 561/2006) Επίσης, οι εργαζόμενοι στο χώρο της κουζίνας έχουν υποχρεωτικό συνεχές άνευ διακοπής ωράριο (ΥΑ. 20714/1025/1976), ως και οι μερικώς απασχολούμενοι (άρθ. 2 παρ.7 Ν. 3846/2010), με εξαίρεση τους Οδηγούς , Συνοδούς Σχολικών Λεωφορείων και τους Καθηγητές σχολείων. Η εφαρμογή διακεκομμένου ή μη ωραρίου εργασίας,

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ

1.    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων απαγορεύεται ρητά η απόλυση. Οι συνηθέστερες  περιπτώσεις παρουσιάζονται στις παρακάτω κατηγορίες: Α. Έγκυος ή μητέρα εργαζόμενη Σύμφωνα με το Ν. 1483/84, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η απόλυση εργαζόμενης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος καθώς και για χρονικό διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία τοκετού. (Άρ. 36 του Ν.3996/2011) Σαν σπουδαίος λόγος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί η ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου, που οφείλεται στην εγκυμοσύνη. Σπουδαίος λόγος μπορεί ενδεικτικά να θεωρηθεί η διάλυση ή πτώχευση επιχείρησης, η διάπραξη αξιόποινης πράξης, η δημιουργία καταστάσεων ή επεισοδίων που να καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της σύμβασης εργασίας, η ουσιώδης παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων, η πρόκληση βλάβης από πρόθεση και βαριά αμέλεια, η ίδρυση ανταγωνιστικής επιχείρησης κλπ.  H κρίση πάντως αν ένα περιστατικό αποτελεί σπ

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι γενικότερες διατάξεις για το  δώρο Χριστουγέννων  αναφέρονται στην ΚΥΑ 19040/81. Εκτός όμως των γενικών διατάξεων για την παροχή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, υπάρχουν και άλλες ειδικές περιπτώσεις, στις οποίες το δώρο υπολογίζεται ανάλογα με την ειδικότητα ή τη μορφή απασχόλησης και αμοιβής, των εργαζομένων. Ποιές είναι αυτές; 1. Στις περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι, απασχολούνται σε περισσότερους από ένα εργοδότες και αμείβονται με ωρομίσθιο, ή μισθό και ποσοστά, ή με ποσοστά, ή κατά μονάδα εργασίας ή με άλλο σύστημα κυμαινόμενων αποδοχών, το δώρο Χριστουγέννων, υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των μηναίων αποδοχών, ή του μέσου ημερομισθίου των αμοιβών, τις οποίες λαμβάνει ο εργαζόμενος στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι τη λύση της εργασιακής σχέσης. Για την εξεύρεση του μέσου όρου διαιρούμε τις συνολικές αποδοχές του παραπάνω χρονικού διαστήματος, με τον συνολικό αριθμό των ημερών που εργάσθηκε κατά το διάστημα αυτό 2. Με τον ίδιο