Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραμπούκικη πρακτική της εργοδοσίας του «Τίμιου Σταυρού» καταγγέλλει το Συνδικάτο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά

Την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων - συνδικαλιστών από της εργοδοσία της κλινικής«Τίμιος Σταυρός» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία Πειραιά.
Όπως αναφέρει, για άλλη μια φορά παρεμπόδισε την είσοδο των εκπροσώπων των διοικήσεων των Συνδικάτων Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, οι οποίοι την Τρίτη 26 Μάη ζήτησαν να συναντηθούν με τη διοίκηση ώστε να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που έχουν καθυστερήσει και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν απάντηση και από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη.
Αναλυτικά η καταγγελία:
«Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε την ιδιοκτησία της κλινικής "Τίμιος Σταυρός" για την εργοδοτική τακτική τρομοκράτησης εκλεγμένων συνδικαλιστών και εργαζομένων. Για άλλη μια φορά προσπάθησε να παρεμποδίσει την είσοδο στον εργασιακό χώρο των εκπροσώπων των διοικήσεων των Συνδικάτων Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι την Τρίτη 26 Μαΐου προσήλθαν στο χώρο με σκοπό να συναντηθούν με τη διοίκηση και να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους της κλινικής. Έφτασε στο σημείο να καλέσει και την Αστυνομία για να πετάξει έξω τους συνδικαλιστές!
Ο συγκεκριμένος εργοδότης επανειλημμένα χρησιμοποιεί απειλές και χυδαίους χαρακτηρισμούς ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές και εργαζόμενους! Συχνά μάλιστα επικαλείται μπράβους και χρυσαυγίτες! Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της ιδιωτικής κλινικής "Τίμιος Σταυρός" δουλεύουν απλήρωτοι επί 8 μήνες, έχοντας να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα: Εντατικοποίηση της εργασίας, ελαστικά ωράρια, ελλιπή σύνθεση προσωπικού, αλλότρια καθήκοντα, σε συνθήκες που θυμίζουν γαλέρα.
Την ίδια στιγμή με τον κλεμμένο ιδρώτα των εργαζομένων του κάνει καινούργια μαγαζιά. Πριν λίγους μήνες εγκαινίασε νέα μονάδα στο Ναύπλιο, διασκεδάζοντας με τους εκλεκτούς καλεσμένους του σε cocktail party (!!!) έχοντας το θράσος να τα διαφημίζει κιόλας στην ιστοσελίδα του! Ενώ οι δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι των μονάδων του πασχίζουν να τα "φέρουν βόλτα" με τα ψίχουλα που παίρνουν και πασχίζουν να σταθούν όρθιοι από την εντατικοποίηση που επιβάλλει στο χώρο δουλειάς.
Ο εργοδότης (όπως και οι άλλοι εργοδότες του κλάδου) βρίσκει στήριξη στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που ψήφισε όλα τα αντεργατικά μέτρα και από την ανοχή της νέας συγκυβέρνησης της οποίας οι κόκκινες γραμμές και οι παλικαρισμοί δεν έχουν αντίκρισμα. Η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται θα συνοδευτεί με νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα μειώσουν το λαϊκό εισόδημα και τους κλαδικούς μισθούς, τις συντάξεις, θα χειροτερεύσουν το Ασφαλιστικό, θα αυξήσουν τη φορολογία. Οδηγούν το λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και να πληρώνονται οι δανειστές.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου μαζί με όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση και να αντιδράσουν στη νέα επίθεση από την κυβέρνηση και εργοδότες, με μαζικούς, ταξικούς αγώνες.
Οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο Εργαζομένων την Ιδιωτική Υγεία απαντάμε στην εργοδοσία της κλινικής πως δε φοβόμαστε, πως δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Προειδοποιούμε την εργοδοσία πως όχι μόνο θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε μέσα στην κλινική και να μιλάμε με τους εργαζόμενους, αλλά δεν θα ανεχτούμε και καμία άλλη απειλή κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών και ειδικά εργαζόμενων του χώρου! Απέναντί του θα βρει όχι μόνο εμάς, αλλά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και των άλλων κλάδων καθώς και φορείς της γειτονιάς!
Απαντάμε δυναμικά με την ανάπτυξη αγώνων, για να αποτρέψουμε νέα επίθεση. Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας στο επίπεδο του 2009, για σταθερή δουλειά, για ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, για άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων».
902.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΝΟΙΑ ΩΡΑΡΙΟΥ Ωράριο εργασίας είναι το σύνολο των ωρών κατά τις οποίες ο μισθωτός παρέχει την εργασία του στον εργοδότη του, ημερησίως, εβδομαδιαίως, τακτικώς, εκτάκτως, εκ του νόμου ή εκ συμβάσεως. Είδη ωραρίου είναι το ημερήσιο, το εβδομαδιαίο, το τακτικό, το έκτακτο (υπερεργασία-υπερωρία), το νόμιμο, το συμβατικό, το συνεχές, το διακεκομμένο, το ημερήσιο και το νυκτερινό. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ώρες εργασίας θεωρούνται οι πραγματικές και σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται οι διακοπές ή τα διαλείμματα.  Εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, σε ειδικές περιπτώσεις. π.χ. Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων κ.α (ΥΑ. 51266/1975, ΠΔ. 176/2006, Κανονισμός Ε.Ε. 561/2006) Επίσης, οι εργαζόμενοι στο χώρο της κουζίνας έχουν υποχρεωτικό συνεχές άνευ διακοπής ωράριο (ΥΑ. 20714/1025/1976), ως και οι μερικώς απασχολούμενοι (άρθ. 2 παρ.7 Ν. 3846/2010), με εξαίρεση τους Οδηγούς , Συνοδούς Σχολικών Λεωφορείων και τους Καθηγητές σχολείων. Η εφαρμογή διακεκομμένου ή μη ωραρίου εργασίας,

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ

1.    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων απαγορεύεται ρητά η απόλυση. Οι συνηθέστερες  περιπτώσεις παρουσιάζονται στις παρακάτω κατηγορίες: Α. Έγκυος ή μητέρα εργαζόμενη Σύμφωνα με το Ν. 1483/84, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η απόλυση εργαζόμενης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος καθώς και για χρονικό διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία τοκετού. (Άρ. 36 του Ν.3996/2011) Σαν σπουδαίος λόγος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί η ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου, που οφείλεται στην εγκυμοσύνη. Σπουδαίος λόγος μπορεί ενδεικτικά να θεωρηθεί η διάλυση ή πτώχευση επιχείρησης, η διάπραξη αξιόποινης πράξης, η δημιουργία καταστάσεων ή επεισοδίων που να καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της σύμβασης εργασίας, η ουσιώδης παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων, η πρόκληση βλάβης από πρόθεση και βαριά αμέλεια, η ίδρυση ανταγωνιστικής επιχείρησης κλπ.  H κρίση πάντως αν ένα περιστατικό αποτελεί σπ

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι γενικότερες διατάξεις για το  δώρο Χριστουγέννων  αναφέρονται στην ΚΥΑ 19040/81. Εκτός όμως των γενικών διατάξεων για την παροχή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, υπάρχουν και άλλες ειδικές περιπτώσεις, στις οποίες το δώρο υπολογίζεται ανάλογα με την ειδικότητα ή τη μορφή απασχόλησης και αμοιβής, των εργαζομένων. Ποιές είναι αυτές; 1. Στις περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι, απασχολούνται σε περισσότερους από ένα εργοδότες και αμείβονται με ωρομίσθιο, ή μισθό και ποσοστά, ή με ποσοστά, ή κατά μονάδα εργασίας ή με άλλο σύστημα κυμαινόμενων αποδοχών, το δώρο Χριστουγέννων, υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των μηναίων αποδοχών, ή του μέσου ημερομισθίου των αμοιβών, τις οποίες λαμβάνει ο εργαζόμενος στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι τη λύση της εργασιακής σχέσης. Για την εξεύρεση του μέσου όρου διαιρούμε τις συνολικές αποδοχές του παραπάνω χρονικού διαστήματος, με τον συνολικό αριθμό των ημερών που εργάσθηκε κατά το διάστημα αυτό 2. Με τον ίδιο