Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ: Παρέμβαση της ITUC υπέρ της υπογραφής νέου μνημονίου στην Ελλάδα

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ITUC (τη γνωστή διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση - όργανο των πολυεθνικών), η οποία συμβάλλει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού, στην εκστρατεία προώθησης μιας νέας συμφωνίας που θα συνεχίσει τον σφαγιασμό των Ελλήνων εργαζομένων. Με δελτίο τύπου της η ITUC επικρίνει το ΔΝΤ για τη «σκληρή» του στάση στις διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με τη «φιλεργατική» Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η ITUC, όπως και η ΓΣΕΕ αξιοποιούνται για να στοιχίσουν τους Έλληνες εργαζόμενους πίσω από μια Κυβέρνηση και μια συμφωνία που θα συνεχίζει το τσάκισμα του Λαού. Ειδικότερα, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, η ITUC παίρνει θέση υπέρ του ενός ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου έναντι του άλλου, καλώντας τους εργαζόμενους να γίνουν υποστηρικτές τής ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων.
Η παρέμβαση της ITUC, όπως και η ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κάνουν την εργατική τάξη να συνυπογράψει τη σφαγή της. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους.
Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εφαρμογή ΟΛΩΝ των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, ενώ προετοιμάζει τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσει τον Ελληνικό Λαό να αποδεχτεί ένα νέο μνημόνιο. Οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν αφορούν ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ την επανάκτηση των απωλειών του Ελληνικού Λαού. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν στη στήριξη των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Οι πραγματικές οργανώσεις των εργαζομένων -και όχι οι καλά αμειβόμενοι εργατοπατέρες της ITUC- αυτή τη στιγμή οργανώνουν και προετοιμάζουν την εργατική τάξη να απαντήσει στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι στη μάχη προετοιμασίας Μεγάλης Απεργιακής Απάντησης στο Νέο Μνημόνιο, ενώ πάνω από 200 -μέχρι τώρα- συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας, καλούν σε συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη ενάντια στη νέα συμφωνία».
902.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΝΟΙΑ ΩΡΑΡΙΟΥ Ωράριο εργασίας είναι το σύνολο των ωρών κατά τις οποίες ο μισθωτός παρέχει την εργασία του στον εργοδότη του, ημερησίως, εβδομαδιαίως, τακτικώς, εκτάκτως, εκ του νόμου ή εκ συμβάσεως. Είδη ωραρίου είναι το ημερήσιο, το εβδομαδιαίο, το τακτικό, το έκτακτο (υπερεργασία-υπερωρία), το νόμιμο, το συμβατικό, το συνεχές, το διακεκομμένο, το ημερήσιο και το νυκτερινό. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ώρες εργασίας θεωρούνται οι πραγματικές και σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται οι διακοπές ή τα διαλείμματα.  Εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, σε ειδικές περιπτώσεις. π.χ. Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων κ.α (ΥΑ. 51266/1975, ΠΔ. 176/2006, Κανονισμός Ε.Ε. 561/2006) Επίσης, οι εργαζόμενοι στο χώρο της κουζίνας έχουν υποχρεωτικό συνεχές άνευ διακοπής ωράριο (ΥΑ. 20714/1025/1976), ως και οι μερικώς απασχολούμενοι (άρθ. 2 παρ.7 Ν. 3846/2010), με εξαίρεση τους Οδηγούς , Συνοδούς Σχολικών Λεωφορείων και τους Καθηγητές σχολείων. Η εφαρμογή διακεκομμένου ή μη ωραρίου εργασίας,

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ

1.    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων απαγορεύεται ρητά η απόλυση. Οι συνηθέστερες  περιπτώσεις παρουσιάζονται στις παρακάτω κατηγορίες: Α. Έγκυος ή μητέρα εργαζόμενη Σύμφωνα με το Ν. 1483/84, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η απόλυση εργαζόμενης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος καθώς και για χρονικό διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία τοκετού. (Άρ. 36 του Ν.3996/2011) Σαν σπουδαίος λόγος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί η ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου, που οφείλεται στην εγκυμοσύνη. Σπουδαίος λόγος μπορεί ενδεικτικά να θεωρηθεί η διάλυση ή πτώχευση επιχείρησης, η διάπραξη αξιόποινης πράξης, η δημιουργία καταστάσεων ή επεισοδίων που να καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της σύμβασης εργασίας, η ουσιώδης παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων, η πρόκληση βλάβης από πρόθεση και βαριά αμέλεια, η ίδρυση ανταγωνιστικής επιχείρησης κλπ.  H κρίση πάντως αν ένα περιστατικό αποτελεί σπ

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι γενικότερες διατάξεις για το  δώρο Χριστουγέννων  αναφέρονται στην ΚΥΑ 19040/81. Εκτός όμως των γενικών διατάξεων για την παροχή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, υπάρχουν και άλλες ειδικές περιπτώσεις, στις οποίες το δώρο υπολογίζεται ανάλογα με την ειδικότητα ή τη μορφή απασχόλησης και αμοιβής, των εργαζομένων. Ποιές είναι αυτές; 1. Στις περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι, απασχολούνται σε περισσότερους από ένα εργοδότες και αμείβονται με ωρομίσθιο, ή μισθό και ποσοστά, ή με ποσοστά, ή κατά μονάδα εργασίας ή με άλλο σύστημα κυμαινόμενων αποδοχών, το δώρο Χριστουγέννων, υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των μηναίων αποδοχών, ή του μέσου ημερομισθίου των αμοιβών, τις οποίες λαμβάνει ο εργαζόμενος στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι τη λύση της εργασιακής σχέσης. Για την εξεύρεση του μέσου όρου διαιρούμε τις συνολικές αποδοχές του παραπάνω χρονικού διαστήματος, με τον συνολικό αριθμό των ημερών που εργάσθηκε κατά το διάστημα αυτό 2. Με τον ίδιο